New Player Questions

serious replies only
phoenixblk
Snobo
Snobo
Posts: 16
Joined: Mon Aug 15, 2011 12:42 pm

New Player Questions

Sat Dec 03, 2016 12:52 am

Hello, hoping to get some help as I want to try SB again.

First, what is the arcane IP supposed to be? I tried the new download, the info in a thread on here, and the info on the wiki (which are all different) and none worked.

Next, how many accounts are allowed to be played by the same person (not keycloned, just logged in at the same time for leveling)? Are the third party programs that run a macro script allowed? Forgot the name of the program, but I remember it was ok to use on live when I played.

Any other info would be appreciated.

Thank you.
SvetaMmox
Snobo
Snobo
Location: Россия
Posts: 1
Joined: Fri Sep 23, 2016 7:00 pm

New Player Questions

Mon Mar 27, 2017 11:05 am

Works like a charm on my Nexus One. I always wondered if you get a divx player to work on it as it just a matter of codecs and that's all.
Gerardan
Snobo
Snobo
Posts: 18
Joined: Thu Sep 13, 2012 11:16 am

Re: New Player Questions

Fri Apr 21, 2017 10:44 pm

Welcome back!
Sinakra
Snobo
Snobo
Posts: 9
Joined: Thu Sep 28, 2017 12:52 am

Re: New Player Questions

Thu Sep 28, 2017 4:53 am

phoenixblk wrote:
Sat Dec 03, 2016 12:52 am
First, what is the arcane IP supposed to be? I tried the new download, the info in a thread on here, and the info on the wiki (which are all different) and none worked.
If you use the "Game Download" link on top of the forum site you should be fine. Anyway, here are the contents of ArcaneIP.cfg file from that download:

SERVER= 104.37.70.20
PORT= 8000
phoenixblk wrote:
Sat Dec 03, 2016 12:52 am
Next, how many accounts are allowed to be played by the same person (not keycloned, just logged in at the same time for leveling)?
As many as your machine can handle. Note that only the first character logged in will be able to cast spells. The rest will be only viable for city maintenance or receiving power leveling.
phoenixblk wrote:
Sat Dec 03, 2016 12:52 am
Are the third party programs that run a macro script allowed? Forgot the name of the program, but I remember it was ok to use on live when I played.
You are probably refering to "AGC" or "ACTools".
eagleeys85
Snobo
Snobo
Posts: 1
Joined: Sun Nov 09, 2014 9:22 pm

Re: New Player Questions

Fri Jan 05, 2018 11:49 pm

i cant seem to log in more then 1 account, keeps telling me i am using that process, also i cant log my 2nd account in solo b/c the mac/auth code have been used .... so confusing haha pls help
kpovococccc
Snobo
Snobo
Posts: 1
Joined: Sun Dec 28, 2014 4:52 am

Re: New Player Questions

Sat Jan 06, 2018 12:11 am

MAC Download

Click here to download the Shadowbane client and launcher bundle ZIP file. (If you have played Shadowbane Emulator recently, you don't need to download a new client. Just download the new launcher here)
Download Wineskin Winery. For more detailed instructions than listed here and to download Wineskin free, go to this link.
Run Wineskin Winery and click the "Update" button.
Click the "+" button and then click the explore button to select a new engine. It is confirmed to work on WS9Wine2.16 engine or higher. Click "Download and Install".
Once you have an engine and a wrapper, select the engine you want and hit the "Create Blank Wrapper" button. Name this wrapper whatever you want. It will create and place the wrapper under the Users/User_Name/Applications/Wineskin filepath. Winery will go through some updates and prompt you to install Mono and Gecko, if they have not been installed already. Install both!
Once the wrapper is created, double click it to launch it and click "Install Software".
Click "Move A Folder Inside" and select your main Shadowbane folder (commonly named "Shadowbane - Throne of Oblivion").
A menu will pop up asking you to choose an executable file to run when you open the wrapper. Click the explore button and find the file "SBE_Launcher_32bit.exe", select it, and hit "Ok". From here, you should be able to double click the wrapper and it will run the SBEmu Launcher. This means the wrapper is set up properly!
Once the wrapper is set up properly, you will likely want to create an alias of the wrapper to put on your desktop/dock for ease of access.
LOOOOL?
song and dance or mumbo-jumbo?))))
need 1 icon for run game))
play it yourself...
keltis
Snobo
Snobo
Posts: 2
Joined: Wed May 20, 2015 10:52 am

Re: New Player Questions

Sat Jan 06, 2018 6:50 am

For some reason i can't pan my camera angle...just keeps snapping back. am i missing something?
Colest
SBE Team
SBE Team
Posts: 1846
Joined: Thu Nov 11, 2010 11:11 am

Re: New Player Questions

Sat Jan 06, 2018 8:24 am

keltis wrote:
Sat Jan 06, 2018 6:50 am
For some reason i can't pan my camera angle...just keeps snapping back. am i missing something?
If you are using the middle mouse button then that is a bug caused by the Fall Creators Update for Windows 10
OGtripleOG
Snobo
Snobo
Posts: 4
Joined: Sun Nov 09, 2014 11:27 pm

Re: New Player Questions

Sat Jan 06, 2018 11:18 pm

jk.
DSofa1
Snobo
Snobo
Posts: 1
Joined: Sun Jan 14, 2018 8:44 am

Re: New Player Questions

Sun Jan 14, 2018 9:39 am

eagleeys85 wrote:
Fri Jan 05, 2018 11:49 pm
i cant seem to log in more then 1 account, keeps telling me i am using that process, also i cant log my 2nd account in solo b/c the mac/auth code have been used .... so confusing haha pls help

I have this same issue. Anyone know how to fix?
Anklebiter
Snobo Seer
Snobo Seer
Posts: 123
Joined: Sat Mar 07, 2015 9:46 am

Re: New Player Questions

Sun Jan 14, 2018 9:45 am

To log into 2nd acount you must use the same launcher window as the 1st / and the 2nd account must be the same name as the 1st just followed buy _2 or _3 etc
example
= log into normal account then go back to launcher press play at account login screen use the same account name just followed buy _2 _3 _4 underscore sumthing ;]
you can create as many accounts like this as you wish and log them all in box as much as you like however only the account you logged in 1st will be able to use any buttons the others are restricted to prevent multiboxing pvp -- hope that helps
dsofa3
Snobo
Snobo
Posts: 1
Joined: Sun Jan 14, 2018 9:01 am

Re: New Player Questions

Sun Jan 14, 2018 9:59 am

Anklebiter wrote:
Sun Jan 14, 2018 9:45 am
To log into 2nd acount you must use the same launcher window as the 1st / and the 2nd account must be the same name as the 1st just followed buy _2 or _3 etc
example
= log into normal account then go back to launcher press play at account login screen use the same account name just followed buy _2 _3 _4 underscore sumthing ;]
you can create as many accounts like this as you wish and log them all in box as much as you like however only the account you logged in 1st will be able to use any buttons the others are restricted to prevent multiboxing pvp -- hope that helps
I am unable to login to any other accounts because when i try to verify the account by putting my MAC address and authentication code in, it says "Auth Code Already Registered". I think it should be giving me a new code but it is giving me the same code for my original account
axcidosis
Snobo
Snobo
Posts: 1
Joined: Wed Oct 16, 2013 3:00 am

Re: New Player Questions

Tue Jan 16, 2018 7:28 pm

hi, does that means me & my husband cant play using the same pc? different time of play that is.

Return to “New Player Q&A”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests